Фирмата е създадена през 1995 година с единствен предмет на дейност – Възпроизвеждане и разпространение на националното знаме и герба на Република България. Повече от 20 години фирмата работи в подкрепа на идеята да се популяризират тези национални символи. В същото време непрекъснато разширяваме гамата от предлагани продукти, но все във връзка със знамето и българската идентичност.

„Бендида – 66”  е първата фирма в страната която получи от Държавната агенция по стандартизация и метрология – град София, сертификат №0115 за съответствие на възпроизвежданите от нея знамена с изискванията на Закона за Държавния печат и знаме на РБ. Този сертификат гарантира, че изработените от „Бендида – 66” ЕООД  трибагреници отговарят на всички изисквания по БДС .

През годините фирмата непрекъснато обогатява производствената си база с нови съвременни машини за сублимационен печат, директен печат, DTF печат, ситопечат и други. Тези технологии позволяват отпечатване на висококачествени и пълноцветни изображения върху плат, което е особено подходящо при изработването на различни видове знамена, както и други рекламни артикули. Модернизирайки производствената си база се стремим да задоволим нуждите на нашите клиенти и имаме възможност за отпечатване и на единични бройки на атрактивни цени.

Производствената база на нашата фирма се намира в град Първомай, област Пловдивска. За да се популяризираме и наложим на пазара, въпреки нестратегическото си географско положение ние влагаме изключителна прецизност и старание във всяко нещо което изработваме, като същевременно предлагаме и разумни цени.